רופא לברית

רופא לברית

כעת תוכלו להתחיל להתלבט בשאלה: מה עדיף, מוהל לברית או רופא לברית? הנה כמה נקודות שכדאי לדעת.


הבחירה במוהל לברית או רופא לברית היא עניין אישי וקשורה בעיקר באמונתם של הורי התינוק ואורח חייהם. עם זאת, לא מעט הורים מעדיפים לבחור ברופא לברית שיבצע את המילה כהליך רפואי לכל דבר. מבחינת מיומנות ויכולות לביצוע ההליך, ההערכה היא שכל מוהל וכל רופא לברית מיומנים כדי לערוך את המילה.

להבדיל ממוהל, שמורגל לבצע את המילה באירוע הברית, בהתכנסות אורחים רבים, 
רופא לברית, אינו מורגל בכך. זאת, משום שמדובר בהליך רפואי לכל דבר, אותו מבצעים בבית חולים. יש לציין, כי רופא לברית משתמש לרוב במתקן רפואי, שהומצא לשם ביצוע חתך עגול ומדויק לחלוטין. את המתקן מדביקים על האזור בו מתבצע ההליך והוא משמש מגן. כמעט כל רופא לברית שמשתמש במתקן המגן, יאפשר לערוך את המילה כאשר התינוק שוכב על כרית, המונחת על ברכי הסנדק.

כמו כן, הרופא משתמש גם בהרדמה חלקית או טשטוש. זאת, על מנת למנוע מהתינוק כל טראומה כתוצאה מההליך. הטשטוש מאפשר לבצע את ההליך ביתר זהירות, דיוק ונוחות. את מידת ההרדמה ניתן להתאים בהתאם לבקשת ההורים ובהתאם למצבו של כל נימול. להבדיל מרופא לברית, מוהל בדרך כלל לא משתמש בחומרי טשטוש או הרדמה כלל. התחליף לכך, היא המהירות בה הוא עורך את המילה. קיימות פסיקות משפטיות יהודיות חדשות בנושא המאפשרות הרדמה, אך מוהלים לא תמיד מנצלים את פסק הדין הזה. בכל מקרה, המילה נמשכת כחמש שניות.


Share by: